×
Home Werkbeleving Actueel & Cases Contact

Werkdruk aanpakken? Kijk ook naar thema’s die samenhangen met werkdruk

Op de Dag van de Arbeid verscheen een interessant bericht van StressCentrum over mogelijke oorzaken van een hoge werkdruk. In veel organisaties is de werkdruk nu ‘eenmaal’ hoog. Is het in uw organisatie bijna onmogelijk om de werkdruk te verminderen? Pak dan thema’s aan die met werkdruk samenhangen.

Dennis Karakoc, directeur Stresscentrum, geeft in zijn artikel aan dat werkdruk een disbalans is tussen de eisen die aan het werk worden gesteld en de mogelijkheden van werknemers om de taken goed uit te kunnen voeren. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een verstoorde werk/privé balans en emotionele belasting. Het is in een organisatie echter niet altijd mogelijk om de werkdruk direct te verminderen. Het advies is dan ook om te kijken naar de samenhang tussen verschillende thema’s, bijvoorbeeld autonomie en de steun van de leidinggevende. Dit geheel van thema’s bepaalt namelijk de werkdrukbalans.

Dat thema’s niet op zichzelf staan en elkaar beïnvloeden, vormt de kern van onze methodiek werkbelevingsonderzoek. We weten op basis van ervaring bij kleine en grote organisaties uit verschillende sectoren dat hier de oplossing in schuilt om thema’s zoals werkdruk wél aan te kunnen pakken.

Ons model geeft inzicht in samenhang tussen thema’s
Aan de hand van ons gevalideerde model brengen wij de onderlinge samenhang tussen thema’s in kaart, waardoor duidelijk wordt dat thema’s niet op zichzelf staan. Door een bepaald thema (bijvoorbeeld autonomie of ontwikkelmogelijkheden) te verbeteren, kan een samenhangend thema (bijvoorbeeld werkdruk) daardoor ook verbeterd worden. Klik hier voor meer informatie over onze aanpak.
Het is vooral belangrijk ook de dialoog aan te gaan met medewerkers en samen de actiepunten aan te pakken. Ons werkbelevingsonderzoek geeft hiervoor de juiste handvatten.

werkbeleving onderzoek

Gepost op 2 mei 2018

© 2024 - Flycatcher Internet Research